flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовця лісогосподарського підприємства притягнуто до відповідальності за порушення пов'язане з корупцією

26 вересня 2018, 16:00

Постановою  Борзнянського районного суду Чернігівської області від 26 вересня 2018 року визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинене корупційне правопорушення одного з посадовців ДП «Борзнарайагролісгосп».

Так, судом встановлено, що громадянин Б., який обіймає керівну посаду в ДП «Борзнарайагролісгосп» у десятиденний строк з моменту придбання майна не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції  про суттєві зміни у своєму майновому стані у зв’язку з набуттям 10 березня 2017 року права власності на успадковане нерухоме майно: житловий будинок та дві земельні ділянки, вартість яких в сумі перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 01 січня 2017 року (80000 грн).

Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тягне за собою відповідальність згідно ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

В судовому засіданні притягуваний визнав свою вину у вчиненні вказаного адміністративного правопорушення і пояснив, що не  був  обізнаний про необхідність подання такої додаткової декларації.

Вирішуючи питання про застосування адмінстягнення, суд врахував, що майно було придбане шляхом успадкування, також особу порушника, його ставлення до скоєного діяння, сімейний та майновий стан. З метою виховного впливу та запобігання вчинення аналогічних правопорушень в подальшому,  до порушника застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу в його мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч.2 ст.172-6 КУпАП в сумі 1700 грн.

Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена до Апеляційного суду Чернігівської області