flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щоб запобігти домашньому насильству

30 січня 2018, 16:50

Борзнянський районний суд Чернігівської області при застосуванні адміністративного стягнення до осіб, які вчинили домашнє насильство, з метою запобігання вчиненню даних правопорушень, одночасно вирішує питання про направлення таких громадян, на проходження програми для осіб, які вчинили домашнє насильство чи насильство за ознакою статі, передбаченої Законом України "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Так, постановою Борзнянського районного суду  від 17 січня 2018 року мешканця села Високе Борзнянського району Юрія К. притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП, що передбачає відповідальність за вчинення домашнього насильства. Даний громадянин виражався в бік своєї колишньої дружини, з якою продовжує спільною проживати, нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, чим вчинив домашнє насильство психологічного характеру. За вчинення даного правопорушення до К. застосоване адміністративне стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт і одночасно його направлено  для проходження програми для кривдників строком на 6 (шість) місяців до Височанської сільської ради Борзнянського району Чернігівської області.

Нагадаємо, що 7 січня 2018 року набрав чинності Закон України "Про запобігання та протидію домашньому насильству",  який визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству та передбачає ряд заходів, спрямованих на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.