flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув на користь громади села Комарівка збитки заподіяні незаконною рубкою дерев

05 березня 2018, 11:57

Борзнянський районний суд стягнув з громадянина С. збитки в сумі  43720,82 грн., завдані ним в результаті незаконної  рубки дерев в урочищі «Лахновщина» Берестовецького лісництва  Державного підприємства «Борзнянське лісове господарство», що знаходиться на території Комарівської сільської ради Борзнянського району.

Мешканець с. Комарівка Борзнянського району, громадянин С. навесні 2017 року, здійснив самовільну порубку трьох дерев берези діаметром 64, 51, 60 см та пошкодив дерево сосни діаметром 36 см до ступеня припинення росту, внаслідок чого було заподіяно шкоди в розмірі 43720,82 грн.

За вчинення даного правопорушення С. було притягнуто до адміністративної відповідальності і накладено штраф у розмірі 170 грн. Проте, майнову шкоду правопорушник в добровільному порядку не відшкодував, що змусило керівника Бахмацької місцевої прокуратури Чернігівської області звернутися до суду з позовом про відшкодування шкоди завданої лісовому господарству, заявленим в інтересах держави в особі Комарівської сільської ради та ДП «Борзнянське лісове господарство».

Рішення суду набрало законної сили.

З текстом рішення  Борзнянського районного суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 730/837/17