flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пошкодив паркан і зник з місця пригоди

26 липня 2018, 16:42

Постановою Борзнянського районного суду Чернігівської області визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності мешканця с. Шаповалівка громадянина Б., який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння здійснив наїзд на паркан і зник з місця пригоди.

Згідно постанови суду, Б., 27 квітня 2018 року о 16-50 год. в с. Шаповалівка по вул. Перемоги, 4 керував автомобілем в стані алкогольного сп'яніння та здійснив наїзд на паркан одного з домогосподарств. В результаті і паркан, і автомобіль отримали пошкодження. Після вчинення ДТП, порушник залишив місце пригоди.

В судове засідання притягуваний не з'явився, хоча про день і час судового розгляду був належним чином повідомлений.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що в діях Б. міститься склад адміністративних правопорушень, передбачених трома статтями КУпАП, а саме: статті 122-4 КУпАП (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди); статті 124 КУпАП (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна); ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння.

Оскільки Б. не має прав на керування транспортними засобами, тому  суд  застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 10 200 гривень.

Постанова суду набрала законної сили.