flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив без змін рішення Борзнянського районного суду Чернігівської області

15 листопада 2022, 16:07

Постановою Касаційного цивільного суду  у складі Верховного Суду від 25 жовтня 2022 року було залишено без змін рішення Борзнянського районного суду Чернігівської області від 27 квітня 2021 року та постанову Чернігівського апеляційного суду від 27 серпня 2021 року по справі № 730/46/21. 

Справа стосувалась визнання недійсним договору про надання права користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення.

Рішенням Борзнянського районного суду Чернігівської області від 27 квітня 2021 року у задоволенні позову було  відмовлено. Відмовляючи в задоволенні позовних вимог суд виходив з того, що сторони відповідно до вимог Цивільного кодексу України узгодили всі істотні умови договору, у тому числі, щодо розміру, форми та порядку виплати за користування земельною ділянкою, волевиявлення сторін відповідало їхній волі, право користування земельною ділянкою зареєстровано державним реєстратором, позивачка отримала відповідну плату єдиним платежем згідно з умовами договору. Суд не встановив факту обману з боку відповідача.

Верховний Суд дійшов висновку про залишення касаційної скарги без задоволення, з огляду на те, що оскаржувані рішення судів попередніх інстанцій ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права.

З повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/106988767