flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено винуватця ДТП в результаті якого загинув молодий хлопець

24 жовтня 2017, 15:43

15 березня 2017 року Борзнянським районним судом розглянуто кримінальне провадження щодо громадянина М., який обвинувачувався в тому, що 18.06.2016 року близько 22 години 00 хвилин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «Merсedes Benz» 313 CDI, рухався по вул. Київській в м.Борзні Чернігівської області у напрямку від автодороги Кіпті - Глухів - Бачівськ до центру м.Борзни, проявив неуважність, неправильно оцінив дорожню обстановку, відволікся від керування транспортним засобом, змінив напрямок руху праворуч, при цьому не дотримуючись безпечного інтервалу з пішоходом Г., який стояв біля правого краю проїзної частини по ходу руху автомобіля навпроти будинку № 49 по вул. Київській у м. Борзні, та, здійснивши наїзд на останнього, з місця події зник, не зупиняючи автомобіля. У результаті наїзду пішохід Г. отримав тяжкі тілесні ушкодження, що потягли за собою смерть.

Незважаючи на те, що обвинувачений не визнавав своєї вини, відмовився від дачі показань в суді та всіляко намагався уникнути кримінальної відповідальності, суд встановив вину обвинуваченого М. у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Також, суд задовольнив цивільний позов потерпілої, матері громадянина Г., для якої загиблий був єдиним сином, якого вона виховувала сама, і стягнув 1 000 000 грн в рахунок відшкодування моральної шкоди та 42 500 грн в рахунок відшкодування завданої матеріальної шкоди.

Апеляційний суд Чернігівської області підтвердив законність та обґрунтованість  рішення Борзнянського райсуду, залишивши апеляційну скаргу громадянина М. без задоволення, а рішення суду без змін.

На даний час вирок суду звернено до виконання, громадянин М. для відбування покарання направлений до виправної колонії.