flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього заступника голови Борзнянської райдержадміністрації притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення

24 жовтня 2017, 15:42

Борзнянським районним судом розглянуто справу про адміністративні правопорушення передбачені чч. 1, 2 ст.172-7 КУпАП «Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів» у відношенні екс-заступника голови Борзнянської райдержадміністрації.

Так, суд встановив, що громадянин Б. перебуваючи на посаді першого заступника голови Борзнянської районної державної адміністрації Чернігівської області та виконуючи обов’язки її голови, обіймаючи посаду категорії «Б», маючи 6 ранг державного службовця, будучи згідно з пп.«в» п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, не повідомив Національне агенство з питань запобігання корупції чи голову Чернігівської обласної державної адміністрації про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчинив в умовах реального конфлікту інтересів дії по залученню своєї рідної сестри громадянки Л. на підставі виданої ним від імені Борзнянської РДА довіреності на представництво інтересів Борзнянської РДА як відповідача в Чернігівському окружному адміністративному суді та отримання громадянкою Л. за це матеріальних благ у вигляді грошових коштів у сумі 10000 грн.

Постановою Борзнянського районного суду від 16 серпня 2017 року громадянина Б. було визнано винним у вчиненні даного адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 4250 гривень.

Апеляційний суд Чернігівської області підтвердив законність та обґрунтованість  рішення Борзнянського райсуду, залишивши апеляційну скаргу громадянина Б. без задоволення, а рішення суду без змін.