flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винуватця ДТП зі смертельними наслідками позбавили волі на три роки

17 листопада 2017, 09:43

Борзнянський районний суд Чернігівської області визнав винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки, громадяна П., який обвинувачувався у порушенні правил дорожного руху, що спричинили смерть пасажира автомобіля, яким керував обвинувачений.

Як встановлено в процесі досудового розслідування та судового слідства, 4 травня 2017 року громадянин П., керував автомобілем марки «TOYOTA COROLLA» з пасажиром громадянином Г., рухався автодорогою Кіпті-Глухів-Бачівськ, у напрямку с. Кіпті Козелецького району. Водій перевищив максимально допустиму швидкість руху, проявив неуважність, був засліплений сонячними променями і не помітив, що тягач вантажного автомобіля марки «DAF», що рухався по даній смузі в попутному напрямку,  почав повертати ліворуч. Громадянин П., виїхав на зустрічну смугу руху, щоб обігнати даний автомобіль, в результаті чого зіткнувся з його передньою частиною. Внаслідок   ДТП пасажир Г. від отриманих травм загинув на місці події.

Суд відхилив позицію П., його захисника та потерпілої у справі (дружини загиблого пасажира Г.), щодо можливості звільнення П від відбування покарання з випробуванням, вказавши у вироку, що грубе порушення правил дорожного руху, загибель особи та ухиляння обвинуваченого від відшкодування збитків потерпілій, не дають підстав для звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Ухвалою від 13 жовтня 2017 року Апеляційний суд Чернігівської області вирок Борзнянського районного суду залишив без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого П. без задоволення.

 

З текстом вироку та ухвали апеляційного суду суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланнями: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67825834

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/69543413