flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На шлях виправлення не став

27 листопада 2017, 15:19

          22 листопада 2017 року Борзнянський районний суд виніс вирок щодо громадянина Н., обвинуваченого в завданні легких тілесних ушкоджень двом мешканцям м. Борзна. Характерно, що раніше громадянин Н. вже був засуджений за хуліганство до позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців. Незважаючи на це, Н. на шлях виправлення не став, і вчинив нові злочини в період непогашеної судимості.

          Як встановлено судом, 17 липня 2017 року близько 15.30 години громадянин Н., перебуваючи біля магазину ПП «Кріпак» в нетверезому стані, посварився з громадянином Щ. Н. розбив скляну пляшку і наніс нею Щ. удари по тулубу, плечам та шиї, завдавши останньому легкі тілесні ушкодження, що потягли короткочасний розлад здоров'я. Побачивши бійку, продавець магазину - громадянка Ш. намагалася їх розборонити і теж зазнала тілесних ушкоджень від Н., який кинув в неї камінь.

          В результаті розгляду справи, суд визнав Н. винним у вчиненні злочинів передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження та умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності).

          Вироком Борзнянського районного суду Н. було призначено покарання у вигляді 240 годин громадських робіт. Також, Н. повинен відшкодувати витрати на лікування потерпілого Щ. в сумі 1161, 67 грн.

          Вирішуючи питання про вид та міру покарання, суд взяв до уваги побажання потерпілої - громадянки Ш., яка пробачила обвинуваченому його вчинок. Крім того суд врахував, що громадянин Н. вчинив злочини невеликої тяжкості, що він не перебуває на наркологічному та психіатричному обліку, також його посередню характеристику за місцем проживання та  щире каяття у вчинених злочинах. Обставинами, що обтяжують покарання, суд визнав вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння та  в період непогашеної судимості.

          Вирок суду не набрав законної сили  та може бути оскаржений.