flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок водію, який вчинив ДТП зі смертельними наслідками, в стані алкогольного сп'яніння

15 січня 2018, 11:45

11 січня 2018 року Борзнянський районний суд Чернігівської області визнав винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки, громадяну Б., який обвинувачувався у порушенні правил дорожного руху, що спричинили смерть пасажира автомобіля, яким керував обвинувачений.

Як встановлено в процесі досудового розслідування та судового слідства, 26 серпня 2017 року близько 23-00 год. громадянин Б., перебуваючи стані алкогольного сп'яніння, керував автомобілем марки ВАЗ 21093 в салоні якого перебував пасажир громадянин К. Рухаючись в напрямку центру міста Борзна  по вул. Христини Алчевської, Б. проявив неуважність, неправильно оцінив дорожню обстановку, виїхав на праве узбіччя за напрямком свого руху та в'їхав у паркан домогосподарства по вул. Христини Алчевської. Внаслідок зіткнення, пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження від яких помер в автомобілі швидкої допомоги.

Б. повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у скоєному, приніс свої вибачення дружині загиблого пасажира, надав їй грошові кошти в сумі 12000 грн і в майбутньому обіцяв їй та неповнолітній дочці матеріальну допомогу.

Вирішуючи питання про вид та міру покарання суд врахував позитивну характеристику Б. за місцем проживання та  щире каяття у вчиненому злочині. Обставинами, що обтяжують покарання, суд визнав вчинення тяжкого злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Вирок суду не набрав законної сили.

 

З текстом вироку  Борзнянського районного суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 730/1045/17