flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оголосив вирок громадянину, який обвинувачувався у шахрайстві

19 лютого 2018, 15:32

     Вироком Борзнянського районного суду Чернігівської області засуджено мешканця с. Плиски Борзнянського району, який шляхом обману заволодів грошовими коштами громадянки П. в сумі 800 грн, переконавши останню, що вони потрібні на лікування її брата.

     Суд встановив, що 29 вересня 2017 року, близько 11-30 год., Анатолій П., який вже був раніше судимий, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, прийшов до господарства своєї односельчанки громадянки П., з якою він був добре знайомий і неодноразово допомагав їй виконувати різні роботи по господарству. Маючи на меті роздобути гроші на придбання алкоголю, він повідомив останній, що її рідний брат поламав ногу і йому потрібні кошти на лікування. Потерпіла віддала йому необхідну суму, повіривши, що П. передасть гроші брату. На отримані 800 грн. П. придбав алкогольні напої, які розпив зі своїми знайомими. Дізнавшись про обман громадянка П. повідомила про це свою дочку, яка  в свою чергу звернулася до поліції. Обвинувачений не заперечував своєї вини і повернув гроші здобуті шляхом обману.

     Вироком Борзнянського районного суду від 13 лютого 2018 року П. було визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінальгного кодексу України «Шахрайство» та призначено покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.

     Вирішуючи питання про вид та міру покарання, суд взяв до уваги, що вчинено злочин невеликої тяжкості, обвинувачений перебуває на облікуу лікаря нарколога, також його посередню характеристику за місцем проживання. Обставинаною, що пом'якшує покарання є щире каяття у вчиненому злочині. Обставинами, що обтяжують покарання, суд визнав вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння та  рецидив злочинів.

     Вирок суду не набрав законної сили і може бути оскаржений.

     З текстом вироку  Борзнянського районного суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 730/1099/17