flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міський голова не винен у затримці виплати заробітної плати дошкільникам

23 лютого 2018, 09:06

Борзнянський районний суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення щодо міського голови міста Борзни Койди А.М., у зв'язку з відсутністю у його діях складу адміністративного правопорушення передбаченого  ч. 1 ст. 41 КУпАП (порушення встановлених термінів виплати заробітної плати, виплата її не в повному обсязі).

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення, Койда А.М., працюючи головою Борзнянської міської ради, всупереч вимогам законодавства про працю,  несвоєчасно виплачував заробітну плату  за листопад та грудень 2017 року працівникам дошкільного закладу №2 «Теремок» Борзнянської міської ради.

Дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, заслухавши  пояснення Койди А.М. та надані ним документи, суд дійшов висновку про те, що причиною несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам дитячого садка є не протиправні, винні дії чи бездіяльність міського голови, а неналежне фінансування з районного бюджету за рахунок відповідних трансфертів. Про що міський голова  неодноразово доводив до відома керівництва району. Матеріальне забезпечення дитячого садка власними фінансовими ресурсами є правом, а не обов’язком Борзнянської міської ради та її міського голови.

Постанова суду набрала законної сили.

З текстом постанови суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням:  http://reyestr.court.gov.ua/Review/72116802