flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув справу щодо визнання незаконним рішення про перехід громади села Оленівка до ППЦУ

06 березня 2019, 15:33

6 березня 2019 року Борзнянський районний суд Чернігівської області відмовив в задоволенні позову Гладиша О. В. до Кривця В. В. про припинення дії, яка порушує закон.

Рішення суду мотивовано тим, що позовні вимоги Гладиша О.В. звернуті до Кривця В.В. як до фізичної особи-громадянина. Водночас, зі змісту самого позову та з пояснень позивача і його представника в судовому засіданні вбачається, що в спірних правовідносинах Кривець В.В. виступав не як пересічний громадянин, а як посадова особа органу місцевого самоврядування – сільський голова с. Оленівка. Таким чином, позов був поданий до неналежного відповідача.

Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене в порядку встановленому законом.

Нагадаємо, що Гладиш О.М. звернувся до суду з позовом до Кривця В.В., в якому просить визнати незаконним та скасувати рішення громадян села Оленівка Борзнянського району Чернігівської області в частині переходу церковної громади села до ППЦУ, оформлене протоколом №1 від 15 січня 2019 року підписаного головою сільської ради Кривцем В.В. та завізованого печаткою Оленівської сільської ради.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 730/105/19.