flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, що підозрюється у вчиненні наруги над могилами з корисливих мотивів

10 вересня 2020, 15:52

Слідчим суддею Борзнянського районного суду Чернігівської області 09 вересня 2020 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою мешканцю м.Борзни громадянину Г., підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 297, ч.3 ст.15 ч.3 ст.297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого».

Клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного надійшло до суду 08 вересня 2020 року.

Прокурором доведено і знайшло своє підтвердження в судовому засіданні існування ризиків: можливість підозрюваного переховуватися від органів досудового розслідування та суду,  може знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, що мають істотне значення для встановлення обставин справи, чи незаконно впливати на потерпілих та свідків, або ж вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити злочини, у яких він підозрюється.

У результаті розгляду даного клопотання, суд застосував до підозрюваного Г. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 60-ти днів з моменту затримання – до 05 листопада 2020 року, з визначенням застави в розмірі 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (84080 грн).

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 730/722/20.